Гевино

Вечна дилема: Што се консумира повеќе во Македонија, вино или пиво?

Иако станува збор за два различно базирани алкохолни пијалоци, виното и пивото се конкуренти кога е во прашање консумацијата. Според статистичките податоци, во Македонија повеќе се консумира вино во споредба со пивото. Македонија е позната по својата богата традиција на винопроизводство, каде виното е дел од културата и обичаите на народот. Локалните винарии произведуваат различни видови на вина, вклучувајќи традиционални сорти како Вранец, Кавадарка и Жилавка, како и модерни и иновативни вина.

Иако пивото има свои обожаватели и е популарен пијалок во Македонија, особено во летните месеци и за време на националните празници и настани, консумацијата на вино е поголема во текот на целата година. Така, виното претставува чест избор на секоја трпеза на разни настани, вечери со пријателите како и специјални прилики.

Изберете ги полињата што ќе се прикажат. Другите ќе бидат скриени. Повлечете и спуштете за да го преуредите редот.
 • Слика
 • SKU
 • Рејтинг
 • Цена
 • Акции
 • Достапност
 • Додади го во кошничка
 • Опис
 • содржина
 • Тежина
 • Димензии
 • Дополнителни информации
Click outside to hide the comparison bar
Споредете
Кошничка затвори